+44 20 39363043
Register now
FrontDesk System
Drag and drop central calendar
Channel Manager
No more overbookings
Hotel Booking Engine
Commission-free direct bookings, mobile friendly, Facebook integrated
Payment Gateway
State of the art hotel payments
Guest Advisor
Your virtual concierge, and upsell tool
Unified Inbox
Airbnb, Booking.com, Emails, SMS all in one place
Menu
+44 20 39363043
Register now

NTAK vagy NeTAK? HELP!

Mar 26, 2019 3:29:09 PM

Mi is pontosan az NTAK, azaz a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ?

Az NTAK vagy más néven NeTAK, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által üzemeltetett adatközpont, ahová minden magyarországi szálláshelynek kötelező lesz digitális formában adatokat küldeni napi, valamint havi szinten is. Az adatküldés kizárólag szálloda szoftveren keresztül történhet, ezért most fontosabb mint valaha, hogy a hazai szálláshely üzemeltetők megfelelő szoftvert válasszanak, ami automatikusan kommunikálja a szükséges adatokat az NTAK rendszere felé.

Azon szálláshelyek részére ahol 8 szobát, illetve 16 fő férőhelyet üzemeltetnek, az MTÜ ingyenesen fog biztosítani egy online szobatükröt, amin keresztül a kisebb szállások be tudják küldeni az adatokat. A 8 szobánál nagyobb szállodák, panziók és egyéb szálláshelyeknek olyan Front Office szoftvert kell választani ami API kapcsolaton keresztül, manuális adminisztráció nélkül továbbít adatokat: ennek fog megfelelni itthon a SabeeApp felhő alapú szállodaszoftver.

Mire kell készülnie a magyarországi szálláshely szolgáltatóknak?

A kötelező adatszolgáltatás bevezetés három szakaszban fog történni. A szállodáknak 2019 Július 1-től, a panzióknak 2019 Október 1-től és az egyéb szálláshelyeknek (mint például apartman, kemping vagy közösségi szállás) 2020 Január 1-től lesz kötelező az adatszolgáltatás. Az NTAK online regisztrációra a már üzemelő szálláshelyeknek a megadott határidők előtti 1 hónapban lesz lehetőségük. Új szálláshelyek a tevékenység megkezdésétől számított 5 napon belül kötelesek majd regisztrálni.

NTAK

Az adatszolgáltatás célja a hatékonyabb marketing kommunikáció kialakítása az MTÜ, illetve a helyi önkormányzat részéről. Ezenkívül a szürke, illetve feketegazdaság visszaszorítását és a hamis vendégadatok kizárását hivatott elérni.

Az adatszolgáltatás megtagadása esetén fokozott ellenőrzésekre kell számítani a NAV és a helyi önkormányzat részéről, szélsőséges esetben akár a szálláshely bezárását is elrendelhetik, így ezt a kormányrendeletet kiemelt fontossággal kell kezelnie minden szállás-szolgáltatónak beleértve a szállodai szakembereket, a családi üzemeltetésű vendégházakat és a rövidtávú lakáskiadást kezelő cégeket is.

Hogyan tud segíteni a SabeeApp?

A SabeeApp használatával a független szállodák, hostelek, vendégházak, valamint apartmanok teljesen automatizálni tudják a kötelező adatszolgáltatást az NTAK felé. Az új foglalások valós időben érkeznek a szobatükörbe, legyen szó akár online utazási portálokról (SabeeApp channel manager) vagy a saját weboldalról (SabeeApp foglaló motor). Nem kell többé aggódni a túlfoglalás vagy duplikált adatbevitel miatt és rengeteg időt lehet ezáltal megtakarítani.

A SabeeApp Front Desk rendszer azonban sokkal többet nyújt mint egy központi szobatükör: teljes értékű számlázó szoftver, professzionális beszámolók, housekeeping okostelefon alkalmazás, e-mail kommunikáció és további hasznos funkciók segítik a modern szállodák minél optimálisabb működését.

You May Also Like

These Stories on New Release, Features

Subscribe by Email